Pericolul tacut din casa ta mai toxic decat tigarile. Poate provoca probleme respiratorii, dureri de cap si chiar cancer!
Adaugat pe: 13 februarie 2016

Pericolul tacut din casa ta mai toxic decat tigarile. Poate provoca probleme respiratorii, dureri de cap si chiar cancer!

Viata noastra stresanta presupune folosirea anumitor metode de relaxare si calmare pentru corpurile noastre. Uneori este suficient sa va bucurati de o baie calda si de un miros cu o aroma incantatoare a unei lumanari parfumate.
Pericolul tacut din casa ta mai toxic decat tigarile. Poate provoca probleme respiratorii, dureri de cap si chiar cancer!

Cu toate acestea, aceasta metoda nu este la fel de sanatoasa ca si placuta, se pare, deoarece aceste lumanari ar putea elibera plumb sau o substanta cancerigena in aerul pe care il respiram.

publicitate

Si anume, a existat un articol publicat in ianuarie 2001, denumit „Lumanarile si tamaia ca surse potentiale de poluare a aerului in interior”, de catre Agentia de Cercetare si Dezvoltare de Protectie a Mediului din Statele Unite, care a raportat ca majoritatea producatorilor din SUA au fost de acord sa evite utilizarea plumbului in fitilele lumanarilor.

Cu toate acestea, se pare, cu 34,8 la suta si 13,4 la suta din lumanarile pe care le folosim, au fost importate din Hong Kong si China, iar acolo regulile si reglementarile nu sunt stricte si nu implica aceleasi standarde ca si in SUA. Acest lucru inseamna ca lumanarile importate contin ingrediente toxice.

O cercetare afirma ca „Lumanarile cu fitil de plumb au potentialul de a genera concentratii de plumb in aerul din interior, ceea ce duce la probleme de sanatate. Este de asemenea posibil ca consumatorii sa cumpere in necunoștinta, lumanari care contin nuclee cu fitil de plumb in mod repetat, expunandu-se astfel la cantitati nocive ale plumbului”.

Mai mult decat atat, arderea unor lumanari ce au depasit standardele EPA provoaca un risc mai mare de cancer din cauza nivelurilor de formaldehida, toluen, acroleina, acetaldehida si benzen. Acesti compusi chimici afecteaza grav sanatatea noastra, in special plamanii.

Mai mult decat atat, lumanarile din ceara de asemenea, duce la producerea de funingin, care este substanta neagra rezultata din flacara palpaitoare. „Cand funinginul este transmis prin aer, este subiect de inhalare. Particulele pot penetra potential zonele cele mai profunde ale plamanilor, ale tractului si alveolelor”.

S-a dovedit stiintific ca expunerea cronica la nivel inferior dauneaza grav corpul copilului. Fara indoiala, arderea lumanarilor de ceara de parafina, care includ fitile de plumb sunt incluse in categoria expunerii la niveluri scazute de plumb.

Aceasta expunere nociva in cea mai mare parte are impact asupra sistemului nervos central si poate duce la:
-simptome de anxietate fobice
-pierderea memoriei
-iritabilitate
-modificari ale dispoziției si de personalitate
-depresie
-modificari neuro-comportamentale
-hiperactivitate
-hipertensiune
-boala de rinichi
-tulburari de somn
-letargie
-agresivitate
-probleme de concentrare
-pierderea apetitului
-dificultati de respirație
-probleme de invatare

Cu toate acestea, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa evitati toate tipurile de lumanari complet. Puteti utiliza unele alternative naturale in schimb. Pretul cerii de albine este de sase ori mai mare decat pretul parafinei si din aceasta cauza, producatorii de numeroase lumanari amesteca parafina cu ceara de albine, in scopul de a reduce costul. Prin urmare, ar trebui sa cumparati lumanari din 100% ceara de albine cu fitiluri de bumbac, care nu contin toxine.

DISTRIBUITI aceasta postare pentru ca si alte persoane sa stie la ce pericol se expun atunci cand aprind in casa astfel de lumanari parfumate!!!


loading...


loading...
Feminis.ro
IncomeMagazine.ro
Obiectiv.info STIRI ASEMANATOARE
Citeste despre: , , , , , , , , , ,
Bewoman.ro pe Google+
Loading...
Mama de profesie

Introdu in campul alaturat e-mail-ul tau si vei primi zilnic, noutati si sfaturi utile!

Email:

 
VERSIUNEA MOBILA
Servere dedicate, Gazduire, VPS