Schimbare MAJORA legata de banalele tichete de masa! Vei fi OBLIGAT sa faci asta
Adaugat pe: 24 martie 2016

Schimbare MAJORA legata de banalele tichete de masa! Vei fi OBLIGAT sa faci asta

Cei care primesc tichete de masă ar putea să aibă, în curând, o surpriză uriaşă. Un proiect de lege aduce schimbări majore în domeniu.
Schimbare MAJORA legata de banalele tichete de masa! Vei fi OBLIGAT sa faci asta

Aceste tichete de masă îi vor obliga pe români să… mănânce sănătos!
Vor fi introduse, potrivit unui proiect de lege, tichete de masă BIO, care nu pot reprezenta mai mult de 25% din numărul de tichete de masă pe luna respectivă, precizează News.ro. Valoarea acestor tichete de masă BIO este cu 20% mai mare decât valoarea nominală a tichetelor de masă standard. Ele îi vor obliga pe români să… mănânce sănătos! Tichetele BIO pot fi utilizate numai pentru achiziţionarea de produse alimentare neprocesate, inclusive din pieţele agroalimentare, precum şi produse alimentare care au eticheta BIO.

publicitate

Comercianţii vor fi obligaţi să preia tichete de masă BIO numai pentru produse sănătoase. Nu o fac? Prima abatere se sancţionează cu avertisment scris şi obligaţia de conformare în 30 de zile calendaristice. A doua abatere se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 10.000 de lei.

Proiectul de lege prevede introducerea unei noi etichete pe produsele alimentare, de risc cardiovascular. Astfel, eticheta de culoare roşie va însemna că produsul alimentar are un risc ridicat privind bolile cardiovasculare, eticheta galbenă, un risc moderat, iar eticheta verde, risc scăzut.

Eticheta cu risc crescut va fi însoţită de mesajul: ”consumaţi numai ocazional”, eticheta cu risc mediu va preciza că există un risc moderat pentru consum, iar cea verde va fi însoţită de mesajul ”alegerea sănătoasă”.

Potrivit oradestiri.ro, pentru etichetele roşie şi galbenă, de risc crescut şi moderat, se va preciza şi elemental nutriţional de risc: grăsimi, grăsimi saturate, acizi graşi trans, zahăr, sare. Aceleaşi reguli se vor aplica şi pentru produsele care nu sunt preambalate sau ambalate. În plus, dacă produsul alimentar conţine mai multe elemente de risc cardiovascular, producătorul, respectiv vânzătorul are obligaţia de a aplica o etichetă distinctă pentru fiecare element de risc.

Producătorii au termen şase luni de la intrarea în vigoare a legii pentru a identifica produsele cu risc cardiovascular pentru consumator şi de a eticheta aceste produse.

Proiectul a fost depus miercuri la Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.


loading...


loading...
Feminis.ro
IncomeMagazine.ro
Obiectiv.info STIRI ASEMANATOARE
Citeste despre: , , , , , ,
Bewoman.ro pe Google+
Loading...
Mama de profesie

Introdu in campul alaturat e-mail-ul tau si vei primi zilnic, noutati si sfaturi utile!

Email:

 
VERSIUNEA MOBILA
Servere dedicate, Gazduire, VPS