Anunt oficial despre ORA DE IARNA! Ce se va intampla, pana la urma!
Adaugat pe: 5 septembrie 2018

Anunt oficial despre ORA DE IARNA! Ce se va intampla, pana la urma!

Comisia Europeana propune renuntarea la practica trecerii de la ora de vara la ora de iarna, in urma unei consultari la care au participat cateva milioane de cetateni europeni, a declarat vineri presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, informeaza AFP.
Anunt oficial despre ORA DE IARNA! Ce se va intampla, pana la urma!

„Oamenii doresc acest lucru si o vom face”, a spus Jean-Claude Juncker intr-un interviu acordat postului german de televiziune ZDF. „Acest lucru va fi decis astazi” in cadrul executivului european, a spus Juncker, adaugand ca ideea este sa se ramana permanent la ora de vara.

publicitate

Propunerea Comisiei are nevoie de aprobarea statelor membre UE si a Parlamentului European.

Aproximativ 4,6 milioane de persoane au luat parte la cel mai mare sondaj online derulat in istoria UE in perioada 4 iulie-16 august, iar trei milioane dintre respondenti au fost din Germania.

Potrivit unor surse europene, 80% din respondenti s-au declarat in favoarea renuntarii la practica trecerii de la ora de vara la ora de iarna. Oficial, Comisia Europeana va prezenta joi rezultatele sondajului si nu a dorit sa comenteze in avans.

Sondajul vine ca urmare a unei rezolutii adoptate de Parlamentul European in februarie, in care s-a cerut reevaluarea regimului schimbarii orei precum si in urma solicitarilor cetatenilor si a catorva state membre, noteaza bzc.ro.

Cei care se opun trecerii la ora de vara sustin ca aceasta practica nu a generat rezultatele promise. Comisia Europeana a descoperit ca economiile de energie produse de trecerea la ora de vara sunt mici.

In schimb, multi cetateni din cele 28 de state se membre se plang de efectele negative ale trecerii la ora de vara asupra bioritmului lor, inclusiv tulburari de somn, nervozitate si lipsa concentrarii.

In 2018, urmeaza sa trecem la ora de iarna in data de 28 octombrie, cand ora 4:00 va deveni ora 3:00. Toate statele europene isi schimba ora in ultimul weekend din martie si ultimul weekend din octombrie.


loading...

loading...
Feminis.ro
Obiectiv.info STIRI ASEMANATOARE
Citeste despre: , , , ,
Mama de profesie
 
VERSIUNEA MOBILA