Bucurie de nedescris pentru totii pensionarii! A venit in sfarsit anuntul oficial
Adaugat pe: 4 aprilie 2017

Bucurie de nedescris pentru totii pensionarii! A venit in sfarsit anuntul oficial

Creșterea locurilor de muncă din acest an, dar și a venitului mediu salarial a adus mai mulți bani la fondul de pensii astfel că, statul nu a mai fost nevoit să ia din propriul buzunar pentru a compensa pensiile bătrânilor.
Bucurie de nedescris pentru totii pensionarii! A venit in sfarsit anuntul oficial

„Anul trecut s-a plătit de la bugetul de stat la fondul de pensii 15,6 miliarde de lei. Anul acesta s-a prognozat că se vor plăti 14 miliarde de lei, având în vedere creşterea cu 15% a masei salariale. Însă, pe primele două luni avem o creştere cu 22% a masei salariale, ceea ce ar înseamnă că de la buget se vor aloca sub 13 miliarde de lei”, a declarat pentru Mediafax, ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan.

publicitate

Vestea bună este că și anul acesta pensiile bunicilor noștri sunt asigurate pentru că acestea necesită tot mai puțini bani de la stat.

”Cu toții cunoaștem că pensiile se achită în integralitate și la termen, fapt ce se va realiza și în anul 2017. Mai puțină lume cunoaște că bugetul pensiilor este deficitar întrucât actualele plăți la pensii făcute de salariații actuali și angajatorii acestora nu acoperă suma totală a pensiilor dintr-un an, iar diferența se transferă de la bugetul general consolidat. Desigur, și bugetul general consolidat este finanțat tot din banii contribuabililor, însă pe seama altor impozite și taxe cum ar fi TVA, accize, impozitul pe salarii sau impozitul pe venitul persoanei fizice autorizate”, ne-a declarat Adrian Bența, consultant fiscal.

Acest lucru înseamnă că, prin măsurile fiscale din ultimul timp, combinate cu măsuri de creștere a salariului minim pe economie, toate acestea conduc la plăți mai mari de contribuții la bugetul de pensii și la reducerea deficitului din bugetul de pensii, deficit suportat din bugetul de stat. Citeste mai multe aici


loading...

loading...
Feminis.ro
Obiectiv.info STIRI ASEMANATOARE
Citeste despre: , , , , , , ,
Mama de profesie
 
VERSIUNEA MOBILA