Ce nu are voie nici un crestin sa faca in zilele de vineri din Postul Pastelui
Adaugat pe: 3 martie 2018

Ce nu are voie nici un crestin sa faca in zilele de vineri din Postul Pastelui

Parintele Ilie Galaction ne-a lasat mostenire o serie de poveti despre comportamentul corect pe care trebuie sa il adoptam in Postul Mare. Se stie ca in zilele de vineri din post nu se spala haine, nu se face curatenie si nu se consuma produse alimentare de provenienta animala.
Ce nu are voie nici un crestin sa faca in zilele de vineri din Postul Pastelui

Conform Parintelui Galaction, trebuie sa avem in vedere ca a tine post nu este usor, ca exista o oranduiala in toate. Calugarul de la Manastirea Sihastria postea miercurea si vinerea pana seara, iar felul in care tinea post este un exemplu pentru toti crestinii.

publicitate

„Parinte, i-a zis ucenicul lui, ziua este mare, iar tu esti in varsta si neputincios. Nu este mai bine sa mananci mai devreme?

Odata, a raspuns acela, un sfant a vazut ca duceau un mort la groapa. In fata si in spate il insoteau doi ingeri frumosi. „Cine sunteti voi?”, a intrebat sfantul. „Eu ma numesc Miercuri, iar eu Vineri, i-au raspuns ingerii. Am venit aici, cu porunca de la Domnul, sa ajutam acest suflet, pentru ca toata viata lui a postit miercurea si vinerea, ca sa aminteasca de Patimile Domnului.”

De atunci, a completat Parintele Galaction, nu am mancat niciodata in aceste zile, ca sa ma ajute si pe mine Miercuri si Vineri la ceasul mortii mele”, noteaza doxologia.ro.

Fragmentul face parte din cartea „Minuni ale Sfintilor Ingeri”, Editura Bunavestire, Bacau, 2002, p. 213, scrisa de Ion Andrei Tarlescu.


loading...


loading...
Incomemagazine.ro Feminis.ro
Obiectiv.info STIRI ASEMANATOARE
Citeste despre: , , , , , , ,
Bewoman.ro pe Google+
Mama de profesie

Introdu in campul alaturat e-mail-ul tau si vei primi zilnic, noutati si sfaturi utile!

Email:

 
VERSIUNEA MOBILA