Copilul tau isi suge degetul? Faci mare GRESEALA daca nu-l mai lasi sa faca ASTA. O sa ramai uimita de ce
Adaugat pe: 13 iulie 2016

Copilul tau isi suge degetul? Faci mare GRESEALA daca nu-l mai lasi sa faca ASTA. O sa ramai uimita de ce

Copiii care isi sug degetul mare sau isi rod unghiile sunt mai putin susceptibili de a dezvolta alergii, sugereaza un studiu realizat in Noua Zeelanda.
Copilul tau isi suge degetul? Faci mare GRESEALA daca nu-l mai lasi sa faca ASTA

Explicația, spun autorii în revista “Pediatrics”, este că expunerea la anumiți germeni întărește sistemul imunitar al organismului, relatează luni BBC, potrivit RomaniaTV.

publicitate

Obiceiurile menționate au părut să prevină unele alergii în rândul celor 1.000 de subiecți din Noua Zeelandă evaluați periodic între vârsta de cinci ani și 32 de ani. Dar nu au avut nici un efect asupra riscului de a dezvolta astm sau rinită alergică.

Cele două deprinderi au fost evaluate și înregistrate la vârstele de cinci, șapte, nouă și 11 ani, iar alergiile au fost testate la vârsta de 13 și 32 de ani.

Aproximativ o treime din copiii participanți la studiu obișnuiau să-și sugă degetul sau să își roadă unghiile și aceștia au fost semnificativ mai puțin predispuși să aibă alergii la vârsta de 13 ani. La aceștia, riscul de a dezvolta o alergie la acarienii de praf din casă sau la părul de pisică sau câine a fost cu aproximativ o treime mai mic decât în cazul celor care nu aveau aceste ticuri. Iar această protecție a părut să funcționeze la maturitate, a constatat echipa de la Universitatea Otago din Dunedin, Noua Zeelandă, care a efectuat studiul.

“Deși nu recomandăm că ar trebui încurajate aceste obiceiuri, pare să existe o parte pozitivă a lor”, a declarat profesorul Malcolm Sears, coautor, de la Universitatea McMaster din Canada.


loading...


loading...
Feminis.ro [wp_rss_multi_importer category="4"]
Obiectiv.info [wp_rss_multi_importer category="5"] STIRI ASEMANATOARE
Citeste despre: , , , , ,
Bewoman.ro pe Google+
Mama de profesie

Introdu in campul alaturat e-mail-ul tau si vei primi zilnic, noutati si sfaturi utile!

Email:

 
VERSIUNEA MOBILA