Descoperire de ultima ora in mormantul lui Tutankhamon. Ce s-a gasit dupa o usa secreta
Adaugat pe: 13 august 2015

Descoperire de ultima ora in mormantul lui Tutankhamon. Ce s-a gasit dupa o usa secreta

Mormantul reginei egiptene Nefertiti a fost in sfarsit descoperit, sustine un arheolog britanic, potrivit caruia acesta s-ar afla in spatele camerei funerare a faraonului Tutankhamon, despre care se spune ca ar fi fost fiul ei, informeaza dailymail.co.uk.
Descoperire de ultima ora in mormantul lui Tutankhamon

La aproape 100 de ani de la descoperirea sa, mormântul faraonului Tutankhamon continuă să îşi dezvăluie unele dintre secretele sale străvechi în faţa oamenilor de ştiinţă. Un cercetător britanic afirmă că a găsit o “uşă secretă” într-un perete din camera funerară a celebrului faraon şi consideră că acea uşă duce spre mormântul presupusei mame a acestuia, regina Nefertiti, scrie Mediafax.

publicitate

Afirmaţia a fost făcută de profesorul britanic Nicholas Reeves, arheolog la Universitatea Arizona, într-un studiu publicat de Amarna Royal Tombs Project.

Nefertiti, supranumită “Doamna celor două ţări”, era celebră pentru frumuseţea ei deosebită, însă mormântul său a fost pierdut de-a lungul secolelor, după moartea subită a reginei, în anul 1340 î.e.n.

După ce au analizat cu o serie de scanere de înaltă definiţie pereţii complexului funerar al faraonului Tutankhamon din Valea Regilor, profesorul Reeves a găsit ceva ce părea să fie o intrare secretă.

El spune că a descoperit două portaluri “ascunse”, desenate pe un perete, iar accesul a fost blocat de constructorii piramidei. Unul dintre acestea duce, după părerea sa, într-o cameră de depozitare.


loading...

loading...
Feminis.ro
Obiectiv.info STIRI ASEMANATOARE
Gata de o noua intalnire

Gata de o noua intalnire

A trecut o vreme dar sunt gata de o noua intalnire. –...

A treia usa

A treia usa

O blondă își sună o prietenă: – Dragă, azi...

Politia la usa

Politia la usa

-Cioc, cioc – Cine e?.. – Politia!… – Si ce...

Citeste despre: , , ,
Mama de profesie
 
VERSIUNEA MOBILA