Romanii cu venituri sub 2.000 lei primesc vesti incredibile! Ce beneficii vor primi
Adaugat pe: 5 ianuarie 2018

Romanii cu venituri sub 2.000 lei primesc vesti incredibile! Ce beneficii vor primi

Romanii care folosesc un cont bancar de plati cu servicii de baza vor scapa de comisioanele percepute pentru deschiderea si inchiderea acestuia, precum si de comisionul pentru retrageri de bani sau comisionul pentru interogarea soldului, potrivit unui act normativ aparut joi in Monitorul Oficial si care se va aplica de la finele lunii ianuarie 2018. In plus, romanii cu venituri mici vor scapa si de alte comisioane.
Romanii cu venituri sub 2.000 lei primesc vesti incredibile! Ce beneficii vor primi

Masurile sunt incluse in Legea nr. 258/2017 privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plati, schimbarea conturilor de plati si accesul la conturile de plati cu servicii de baza. Documentul a aparut joi in Monitorul Oficial si se va aplica dupa 30 de zile de la publicare, adica din data de 27 ianuarie 2018.

publicitate

Bancile nu vor mai putea sa perceapa anumite comisioane pentru conturile de plati cu servicii de baza, atunci cand este vorba de persoanele fizice cu venituri lunare peste 60% din castigul salarial mediu brut (momentan, 60% ar fi aproximativ 2.497 de lei). Concret, institutiile de credit vor fi nevoite sa ofere gratuit urmatoarele servicii:

• operatiunile necesare pentru deschiderea si inchiderea unui cont de plati;
• retragerile de numerar pe teritoriul Uniunii Europene (UE) dintr-un cont de plati, la ghiseu sau la bancomate, in timpul sau in afara programului de lucru al bancii.
• In ceea ce priveste persoanele fizice cu venituri lunare aflate sub 60% din castigul salarial mediu brut sau care in ultimele sase luni au avut venituri cumulate pana sub 60% din salariul mediu brut, acestea vor beneficia si de alte gratuitati.

Mai exact, in afara de serviciile ce permit toate operatiunile necesare deschiderii si inchiderii unui cont de plati, lista va include serviciile de administrare de cont si serviciile ce permit depunerile de bani in cont. Insa retragerile de bani la ghisee sau bancomate vor fi gratuite doar in Romania, nu si in alte tari UE. Totodata, in cazul cetatenilor cu venituri mici vor fi gratuite primele 10 operatiuni lunare de plata pe teritoriul UE (debitarile directe, platile cu cardul si transferurile de credit).

Important! De precizat ca este vorba de castigul salarial mediu brut prognozat toamna pentru anul urmator de Comisia Nationala de Prognoza. De exemplu, castigul salarial mediu brut prognozat pentru 2018 este de 4.162 de lei, astfel ca pragul de 60% amintit mai sus ar fi momentan de aproximativ 2.497 de lei. Mai multe aici


loading...

loading...
Feminis.ro
Obiectiv.info STIRI ASEMANATOARE
Citeste despre: , , , , , , ,
Mama de profesie
 
VERSIUNEA MOBILA