Vesti bune pentru multi romani! Cine primeste salariul dublat incepand cu data de 1!
Adaugat pe: 13 martie 2018

Vesti bune pentru multi romani! Cine primeste salariul dublat incepand cu data de 1!

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, cu 175 voturi pentru, 83 impotriva si 14 abtineri, Ordonanta de urgenta 91/2017 care modifica Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice. Proiectul votat miercuri de catre deputati prevede sporuri pentru mai multe categorii de bugetari.
Vesti bune pentru multi romani! Cine primeste salariul dublat incepand cu data de 1!

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, OUG 91/2017 care majoreaza cu pana la 15% salariile mai multor categorii profesionale, stabileste plata orelor suplimentare ale politistilor cu 75% din solda lor de baza, plafondandu-le la 3% si dubleaza salariile personalului Institutului Elie Wiesel.

publicitate

Actul normativ urmareste “eliminarea neclaritatilor si disfunctionalitatilor identificate de institutiile/autoritati publice in procesul aplicarii etapizate a legii”, mentioneaza raportul Comisiei de munca.

Potrivit amendamentelor adoptate, s-au marit grilele de salarizare pe anumite domenii si au fost stabilite majorari de salarii pentru directori din deconcentrate, personalul din Consiliul Concurentei, angajati ai Oficiului pentru Prevenirea Spalarii Banilor, ANI.

De asemenea, orele suplimentare efectuate de politisti vor fi platite cu 75% din solda lor de baza, in conditiile in care se incadreaza intr-o limita de 3%, au mai stabilit deputatii. Jandarmii vor avea indemnizatie de 10% pentru interventii, iar medicii, asistentele, soferii de ambulante vor intra de la 1 martie pe grila de salarizare din 2022.

“Politistii deja au salarii mai mari, dar vor avea niste drepturi recunoscute in plus de lege tocmai ca recunoastem eforturile pe care le fac. Jandarmii, de exemplu, vor avea indemnizatie de 10% pentru interventii, pentru ca stau de dimineata in ploaie si asculta cum sufla unii in vuvuzele, fara sa aiba o pornire viscerala”, a spus presedintele comisiei, Adrian Solomon.

Potrivit acestuia, in Comisia de munca s-au marit grilele de salarizare pe anumite domenii.

“S-au marit grilele pe anumite domenii astfel incat sa nu mai iasa in urma maririi cu 25% de la 1 ianuarie din grila si sa piarda la salariu. Am reglat acest lucru, cateva functii de director care erau foarte mari si nu am putut sa le marim. Au fost mariri intre 10 si 15%”, a spus Adrian Solomon.

El a adaugat ca nu vor mai fi manageri de spitale care vor avea salariu mai mic decat cel al directorului medical.

“Managerii de spitale vor fi fericiti, pentru ca nu vor mai putea spune daca nu sunt medici, sunt economisti, juristi, ca vor avea salariul ca manager mai mic decat salariul directorului medical. Deci, am reglat lucrul acesta”, a explicat Solomon. Mai multe aici


loading...

loading...
Feminis.ro
Obiectiv.info STIRI ASEMANATOARE
Un popa primeste un grup de turisti britanici

Un popa primeste un grup de turisti britanici

Un popa primeste unui grup de turisti britanici. Dupa...

Trei romani

Trei romani

Intr-o tara araba, trei romani sunt prinsi band o tuiculita,...

Doi romani intr-un bar din Italia

Doi romani intr-un bar din Italia

Doi romani intr-un bar din Italia. – Salut! De unde...

Citeste despre: , , , , , , , , ,
Mama de profesie
 
VERSIUNEA MOBILA