Vine un nou val de scumpiri – Vom plati si cu 20% mai mult fata de acum
Adaugat pe: 5 februarie 2018

Vine un nou val de scumpiri – Vom plati si cu 20% mai mult fata de acum

Vine un nou val de scumpiri – Vom plati si cu 20% mai mult fata de acum. Care este cauza si cum anume se va proceda in viitorul foarte apropiat. Informatii care ii privesc pe toti romanii!
Vine un nou val de scumpiri - Vom plati si cu 20% mai mult fata de acum

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania solicita Guvernului eliminarea supraaccizei la carburanti, atragand atentia asupra faptului ca firmele de transport rutier vor fi nevoite sa creasca tarifele de transport marfa, cu 20%, cu efecte directe si imediate asupra preturilor la raft ale produselor de stricta necesitate si, similar, tarifele de transport persoane, in urma majorarii costurilor cu carburantul si a lipsei unei scheme de rambursare a acesteia.

publicitate

“In prezent, pretul motorinei este mai mare cu cel putin 1 leu/ litru fata de luna august 2017, ultima luna inainte de majorarea accizei la carburanti. Fata de finalul lunii august 2017, pretul barilului de petrol a crescut cu 40%, de la 50 la 70 dolari/ baril, iar moneda nationala s-a depreciat fata de euro cu 1,5% (preturile produselor finite obtinute din petrol se calculeaza in euro). La toate aceste cresteri se adauga si majorarea cu peste 21% a accizei la motorina, in 15 septembrie si 1 octombrie 2017, de la 1518,04 lei/1000 litri la 1838,04 lei/1000 litri, impactul accizei si TVA-ului in pretul carburantului la pompa fiind in acest moment de 50%. Rata anuala a inflatiei a urcat in luna decembrie 2017 la 3,32%, in conditiile in care, in luna august 2017, rata anuala a inflatiei a fost de numai 1,2%”, potrivit unui comunicat al UNTRR, remis joi AGERPRES.

Transportatorii rutieri subliniaza ca majorarea accizei la carburanti a avut ca impact scaderea consumului si migrarea alimentarilor cu combustibil de catre transportatorii romani care fac curse in Europa in alte state membre cum ar fi Ungaria si Austria, tari unde pretul la motorina este mai atractiv avand in vedere existenta unui sistem de recuperare a accizei si a TVA-ului foarte bine reglementat de catre autoritatile acestor state.

La acestea se adauga diminuarea vanzarilor de carburant pe teritoriul Romaniei, ca urmare a migrarii volumelor aprovizionate de catre transportatori din alte state care tranziteaza Romania si care prefera sa alimenteze acum in tarile vecine, Bulgaria si Ungaria, unde pretul carburantului este mai mic. Mai multe aici


loading...


loading...
Incomemagazine.ro Feminis.ro
Obiectiv.info STIRI ASEMANATOARE
Andreea Balan este insarcinata din nou. Primele poze cu burtica de gravida

Andreea Balan este insarcinata din nou. Primele poze cu burtica de gravida

Andreea Bălan (34 de ani) este însărcinată pentru...

Sotul vine acasa beat mort

Sotul vine acasa beat mort

Sotul vine acasa beat mort. Sotia striga la el: –...

Stirea momentului in showbiz! E din nou gravida

Stirea momentului in showbiz! E din nou gravida

Adela Popescu este însărcinată! Vedeta va deveni...

Citeste despre: , , , , , ,
Bewoman.ro pe Google+
Mama de profesie

Introdu in campul alaturat e-mail-ul tau si vei primi zilnic, noutati si sfaturi utile!

Email:

 
VERSIUNEA MOBILA